Blue Union Belgrade

Forum navijača OFK Beograda
It is currently Fri Oct 19, 2018 10:29 am
ofkmru

All times are UTC + 1 hour


UPRAVA NAPOLJE! UPRAVA NAPOLJE! UPRAVA NAPOLJE PROGLAS >>>


Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 2 posts ] 
Author Message
PostPosted: Sat Mar 22, 2008 2:38 pm 
Offline
glavni internet kezualac Srbije...
User avatar

Joined: Wed Sep 07, 2005 3:40 pm
Posts: 36043
Location: Singidunum 44°48'51.26"N / 20°29'52.15"E
- “Opšti deo”

Kao sistem javnih diskusija/poruka, uzmite u obzir da korisnici naravno ne moraju da citaju sve poruke, nego mogu da odaberu koje ih teme zanimaju. U okviru Foruma nije dozvoljeno objavljivanje poruka i tema koje se ne odnose na deo Foruma u kome postujete, kao ni ponavljanje tema i poruka. Svako odstupanje od ovog pravila, za posledicu ce imati brisanje poruka i tema bez obrazloženja.

-"Nacin i kultura komunikacije"

Svako ima pravo na svoje mišljenje i sve dok poruke nisu postovane samo sa ciljem da se neko neopravdano vredja, svako ce imati mogucnost da iznese svoj stav. Obratite i pažnju da tekst poruke može biti suvoparan i da ista recenica koju ste napisali s jednom namerom može da izgleda potpuno drugacije. Imajte na umu da sagovornici možda nisu iz Vašeg okruženja, tj. da se licna kultura, obicaji i smisao za humor razlikuju od Vašeg. Pokušajte da budete obazrivi i nastojte da se što preciznije izražavate. Uzmite u obzir koliko je veliki auditorijum kome se obracate. Poštujte tudja mišljenja i stavove, jer svako od nas ima pravo na to. Pokušajte putem poruka na forumu da upoznate ucesnike/sagovornike, tj. da kreirate njihov profil, kako biste znali kako da se prema njima i postavite. Ne Mora biti sve tacno što pojedini korisnici/ucesnici napišu i nemojte žuriti i slepo verovati u sve što objave. Upravo iz tog razloga kreirajte i sami njihov profil, te ocenite na cije se poruke, odnosno postove možete oslanjati, a na cije ne a administratori i moderatori ce svakako voditi racuna o postovima svih korisnika i odstraniti nepotrebne.
U okviru Foruma nije zabranjeno psovanje ali ga ljudi koji vode ovaj forum ni ne preporucuju vec ostavljaju samim korisnicima da odluce o tome.

-"Pisanje poruka, kreiranje tema"

Zabranjeno je pisanje LICNIH IMENA kao i detaljno opisivanje nekih navijackih dogadjaje koji nisu za svacije oci. :wink: Ovo je navijacki forum tako da bi trebalo da postujete neke ultra kodekse koliko god mozete!!!
Postove o radu BU-a pisite u podforumu Blue Union Belgrade,teme o klubu i uopste o sportu obradjujte u podforumu OFK Beograd.Slike i navijacke izvestaje vezane za nasu grupu komentarisite u podforumu Slike.Desavanja u ultra svetu mozete pratiti na podforumu Ostatak Sveta a sve ostalo nevezano za sport i navijastvo mozete stavljati u sekciju U poluvremenu.
Trudite se da nas forum obogacujete sa sto vise interesantnih stvari tako da bi svi mogli sto vise jedni od drugih da naucimo.
Izbegavajte pisanje poruka koje ce Vam koristiti samo za povecavanje broja poruka, poruke kojima je ceo tekst samo jedan smajli (ili samo smajlije) ,odgovaranje 'reda radi', tj. pisanje jednolinijskih komentara u stilu: "slazem se", "da", "ne"i sl. Licne posalice tome slicne stvari ostavite za chat gde mozete da se zezate do mile volje - http://ispred-dragstora.com/bu_chat/chat/ .Takodje obratite pažnju i na upotrebu velikih slova, kao i boja. Velika slova se koriste samo za naslove ili kada želite da Vaša poruka deluje kao da vicete. U retkim slucajevima to može biti svrsishodno (kakvo isticanje), ali samo u umerenim kolicinama. Odabir boja prilikom pisanja poruka takodje treba biti odmeren, odnosno pokušajte da pratite celu diskusiju u istom tonu, ali ukoliko nešto pak želite specijalno da izdvojite - onda slobodno umereno koristite odredjene boje, koje ce zapravo istaci i staviti akcenat na ono na što zapravo želite. Ukljucite se u diskusije samo kada stvarno imate nešto da napišete, jer cete samo time doprineti samoj temi. Vaše poruke karakterišu Vas same, te uzmite i u obzir da Vas ostali ucesnici mogu smatrati neozbiljnim, nedovoljno informisanim i nezainteresovanim. Proverite da li tema o kojoj Vi želite da pišete veæ postoji. Ukoliko postoji, onda nemate potrebe da otvarate novu, jer ce ista biti obrisana bez obrazloženja. Izbegavajte da otvarate teme koje ce predstavljati samo kopiranje vesti sa drugih izvora (primer: Copy + Paste sa drugih web lokacija).Normalno vazne vesti koje su vecini zanimljive pozeljno je objavljivati na nasem forumu.

- "Diskusije"

Pre nego što ostavite svoju poruku potrudite se da pogledate sadržaj odgovarajuæe teme u upoznate se sa istom koja Vas zapravo i interesuje, prvenstveno da biste videli da li je neko veæ pitao isto što Vi nameravate da pitate, a možda vec dobio kakav odgovor koji æe upravo Vama i odgovarati. Ukoliko pak nekome želite da odgovorite, proverite da li je neko veæ taj odogovor i dobio, jer zaista nema potrebe ponavljati informaciju koja je vec data. Ne tražite od svojih sagovornika da Vam objašnjavaju banalnosti ili teme za koje postoji obilje raspoložive dokumentacije i literature na Internet-u... Pre nego što postavite pitanje, možda cak prvo pokušajte da pronadjete odgovor na samom Forum-u (postoji i mogucnost pretrage po kljucnim recima). Brže cete doci do rešenja, uštedecete drugima vreme i trud utrošen u citanje i odgovaranje, a svakako æete izbeci oštre odgovore tipa "Pogledaj uputstvo" i sl. Ukoliko ste vec objavili poruku, sacekajte i da neko odgovori na istu. Slanje poruke ne znaci da cete odgovor dobiti odmah. Bez obzira što Internet omoguæava brz prenos informacija, postoje i razni objektivni razlozi zbog kojih odgovor nece doci odmah.

- "Brisanje tema i poruka"

Administrator i uredinici mogu obrisati bilo koju temu i poruku za koju smatrajtu da je neprikladnog sadržaja ili da pak odstupa mimo svakog od navedenih pravila, bez obrazloženja. Shodno tome, pokušajte da se držite opštih normi i kulture komunikacije na Internet-u. Ukoliko želite da sugerišete da je pojedine poruke ili teme potrebno obrisati ili izmeniti, za to koristite PP kako biste kontaktirali administratora ili urednike. Objavljivanje takvih predloga u sklopu same teme doprinece samo njenom daljem širenju.

- "Kontakti"

Licne rasprave iskljucivo možete voditi putem licnih poruka (PP), a ne putem javnih diskusija. U slucaju da Vas neko od ostalih ucesnika uznemirava slanjem neprijatnog sadržaja - obavezno kontaktirajte administratora ili urednika putem PP-a.

sva pitanja,kritike,sugestije saljite na forum@blueunionbelgrade.com

_________________
'63. OFK Beograd-Juventus 2-1
Image
Ofka till I die
Nezvanični sajt OFK Beograda
Sačuvajmo Omladinski stadion!


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Dec 09, 2008 9:37 am 
Offline
ken vi touk abaut d biznis...
User avatar

Joined: Tue Dec 27, 2005 2:10 am
Posts: 6179
Location: Kasha
SRAMOTA !!!

NEKA SE STIDI ONAJ KOJI NEMA HRABROSTI DA SE JAVI POSLE NEKOLIKO DANA!!!Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 2 posts ] 

All times are UTC + 1 hour


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group